Noten zijn gezond
Noten bevatten veel voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om voldoende noten en zaden te eten. Ze bestaan voor het grootste deel uit meervoudig onverzadigde...
Lunchen op je werk: brood zelf maken of halen?
De lunch is vaak een van de leukere momenten op je werkdag. Je komt even tot rust. Veel werknemers gaan buiten een rondje lopen....
Bloedarmoede door gebrek ijzer in voeding
Vermoeidheid, lusteloosheid, duizeligheid. Het zijn allemaal verschijnselen die door bloedarmoede (anemie) zouden kunnen komen. In 90% van de gevallen is de oorzaak van bloedarmoede...
Suiker in voeding en drank kan leiden tot overgewicht
Dagelijks krijgen we veel suikers binnen door onze voeding en het drinken van frisdrank en vruchtensappen. Het is algemeen bekend dat een teveel aan...
Het verband tussen voeding en acne
Acne is een probleem waar vrijwel iedereen op jonge leeftijd wel mee te maken krijgt. Negen op de tien jongens en acht op de...
Voedselverspilling? Wees creatief met restjes eten
Per jaar verspilt de gemiddelde Nederlander 50 kilo aan eten. Een vijfde van al het eten dat wij kopen wordt weggegooid. Dat betekent dat...
Eet elke dag een portie shiitake
Door elke dag een portie shiitake te eten, versterkt je immuunsysteem. Dit blijkt uit een onderzoek.
Er zijn duizenden verschillende soorten paddenstoelen. Ongeveer twintig hiervan...
Soja: een gezonde basis
De basis van sojaproducten is de sojaboon. Deze peulvrucht, afkomstig uit het Verre Oosten, bestaat voor 18 procent uit vet en voor 43 tot...
Gewoon brood of speltbrood?
Koolhydraten zijn in veel diëten een taboe. En in ‘normaal’ brood zitten veel koolhydraten. Maar omdat het niet altijd even slim is om helemaal geen brood...
Vis moet vers zijn
Aangeraden wordt vis te eten op de dag van aankoop. Een koelkast is niet zo geschikt voor het bewaren van vis. Vis moet namelijk...











