Veilig barbecueën
Jaarlijks raken ongeveer 170 mensen gewond tijdens het barbecueën. Dat blijkt uit een onderzoek van Consument en Veiligheid. De meeste mensen belanden op de...
bereiding van vis om baceterieen te doden
Vis is erg vatbaar voor ziekmakende bacterieen, virussen en parasietten. Het is daarom van groot belang om vis op een goede manier te bereiden....
Rode peper is super gezond
Rode pepers zijn super gezond. Alhoewel veel mensen ze liever niet eten vanwege de hete smaak, zijn ze erg gezond en goed voor je...
Minder zout in de voeding voorkomt hoge bloeddruk
De gemiddelde Nederlander krijgt zo’n 9 gram zout per dag binnen! Dat is veel meer dan nodig is; 1 tot 3 gram is al...
Eet je vrolijk!
Voedsel en drinken waar je vrolijk van wordt. Onderzoek naar het verband tussen wat we eten en hoe we ons voelen worden veel uitgevoerd....
De verwachte foodtrends dit jaar
Als we altijd hetzelfde zouden eten, zou het maar een saaie boel worden. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe voedingsmiddelen en recepten....
Bloedarmoede door gebrek ijzer in voeding
Vermoeidheid, lusteloosheid, duizeligheid. Het zijn allemaal verschijnselen die door bloedarmoede (anemie) zouden kunnen komen. In 90% van de gevallen is de oorzaak van bloedarmoede...
Lunchen op je werk: brood zelf maken of halen?
De lunch is vaak een van de leukere momenten op je werkdag. Je komt even tot rust. Veel werknemers gaan buiten een rondje lopen....
is vergetarisme of vegetarier zijn ongezond?
Veel mensen denken dat het opgeven van vlees tot een tekort aan eiwitten leidt, aangezien planten niet zo eiwitrijk zijn als vlees. Het feit...
Vijf tips tegen een kater die echt werken
Een kater. Vaak heb je het pas door wanneer het te laat is en is een kater de volgende ochtend onvermijdbaar. Of toch niet?
We hebben...