Gewoon brood of roggebrood?
Vaak zijn mensen op zoek naar alternatieve broodsoorten. Iets anders om te eten dan gewoon brood. Vaak wordt hierbij voor het vertrouwde roggebrood gekozen. Rogge...
Vis moet vers zijn
Aangeraden wordt vis te eten op de dag van aankoop. Een koelkast is niet zo geschikt voor het bewaren van vis. Vis moet namelijk...
Chiazaad: klein, maar vol voedingsstoffen
Chiazaden is zijn hip, het is Super Food en momenteel bij vele supermarkten, groenteboeren en drogisten te verkrijgen. Maar wat zijn chiazaden? Waar komt...
Listeria-bacterie en voeding
Listeriose is een infectie, die wordt veroorzaakt door de bacterie listeria. Een bacterie die in voedsel voor kan komen. De officiële naam van de...
8 vuistregels die zorgen voor een beter eetpatroon
Gezond eten is vandaag de dag nog best een uitdaging. De groep mensen met overgewicht of obesitas blijft groter worden. Aan de andere kant van...
Voedselverspilling? Wees creatief met restjes eten
Per jaar verspilt de gemiddelde Nederlander 50 kilo aan eten. Een vijfde van al het eten dat wij kopen wordt weggegooid. Dat betekent dat...
Zo gezond zijn kiwi’s
Kiwi's behoren tot één van de gezondste vruchten. Nieuwe studies wijzen uit dat deze groene vitaminebommen nog beter voor je gezondheid zijn dan altijd werd gedacht.
Kiwi's...
Suiker: energie of vergif?
Suiker is slecht voor je tanden en maakt je dik. Het wordt daarom nog wel eens vergif genoemd. Suiker zit in veel producten en...
broccoli is gezond en zit vol vitaminen
Broccoli behoort tot de gezondste groenten die we kennen. Frequent worden er lijstjes gepubliceerd over gezonde groenten. Vrijwel iedere keer staat broccoli op nummer...
Eettips uit Azië
Iedere dag Hollandse pot is er allang niet meer bij. We leven in een multiculturele samenleving en dat is terug te zien in de...











