Nog een reden om pure chocolade te eten

0
1009

 

Eerder
bleek al dat pure chocolade de kans op diabetes en een hoge bloeddruk
verkleint. Nu is er nog een reden om pure chocolade te eten. Uit onderzoek
blijk dat pure chocolade kan helpen bij het voorkomen van een hartaanval bij
hartpatiƫnten.

De
pure chocola is lang niet zo effectief als medicijnen maar de positieve effecten
zijn er zeker. Bovendien kent chocolade geen nare bijwerkingen.

Een
team van onderzoekers, aan de universiteit van Melbourne, heeft gebruik gemaakt
van een wiskundig model. Hiermee kunnen zij de effecten
van een dagelijkse consumptie van pure chocolade op 2013 mensen met
een verhoogde kans op hart- en vaatziekten over tien jaar voorspellen.

Alle
deelnemers hadden last van verschillende problemen, waaronder een verhoogde
bloeddruk, overgewicht, hoog vetgehalte in het bloed en suikerziekte. De
deelnemers hadden geen voorgeschiedenis met hart- en vaatziekten of diabetes en
gebruikte geen medicijnen voor hun bloeddruk.

Tien
jaar lang een dagelijkse consumptie van 100 mg pure chocolade zou mogelijk 12
fatale en 70 niet fatale hartaanvallen per 10.000 mensen tegen gaan. Dat
blijk uit het onderzoek gepubliceerd op bmj.com

De
positieve effecten gelden alleen voor echte pure chocolade met minstens 60 tot 70
procent cacao. Melk- en witte chocolade tonen geen positieve effecten aan.

Lees ook:

Veel chocolade eten kan de kans op een beroerte verkleinen

‘Chocola helpt echt’

Verlaag je cholestrol praktische tips