Vet verbranden door meer krachttraining

0
1036

 

Je spieren verbranden vet. Dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je lichaam verbrandt. Door je spiermassa te vergroten verbruik je de hele dag, ook in rust, meer calorieën. Afvallen begint dus bij krachttraining.

Krachttraining houdt je spiermassa op peil en kan zelfs de hoeveelheid spiermassa in je lichaam vergroten. Maar spieren wegen zwaarder dan vet en dat helpt niet echt bij het afvallen. Reden genoeg om van je gewicht minder aan te trekken.

We horen vaak dat afvallers balen wanneer ze 200 gram zwaarder zijn dan de dag ervoor. En dat terwijl ze veel sporten en minder en gezonder eten.

Onderzoekers hebben een interessant experiment gedaan. Ze lieten in twee à drie maanden tijd de deelnemers afvallen door de combinatie cardiotraning en 500 calorieën minder eten dan dat ze verbrandden. Vervolgens gingen ze krachttraining doen en 1000 calorieën meer eten.

De proefpersonen waren ongeveer zes kilo kwijt tijdens de afslankfase. Daarna gingen ze drie keer per week het hele lichaam trainen met gewichten. De kilo’s kwamen er tijdens die weken weer aan, maar het was geen vet dat de mensen als extra bagage kregen. Hoe meer spier erbij kwam, hoe meer vet er vanaf ging. Ze aten dus 500 calorieën extra, maar dat had het lichaam nodig voor spieropbouw en herstel. Wanneer je deze 500 calorieën voornamelijk uit meer eiwitten laat bestaan dan uit koolhydraten en vetten ondersteun je je spieren extra goed.

Wanneer je meer spieren kweekt door het sporten val je mogelijk niet zo snel af. Onthoud wel dat je een gezonder, strakker en vetarmer lichaam krijgt.

Dit artikel is afkomstig van de redactie van Valtaf.nl.