De fruitschappen zijn in de zomermaanden rijk gevuld met aardbeien, bessen, frambozen en kersen. Lekker als tussendoortje, op brood, in yoghurt of in een zomerse salade.
De fruitschappen zijn in de zomermaanden rijk gevuld met aardbeien, bessen, frambozen en kersen. Lekker als tussendoortje, op brood, in yoghurt of in een zomerse salade.
Maar zitten er veel vitamines en mineralen in zomerfruit? Healthylives laat het zien.
Aardbeien: Vitamine C, vitamine B1 en B2, calcium, ijzer, foliumzuur, magnesium, selenium en natrium.
Zwarte bessen: Vitamanine C, provitamine A en vitamine B.
Kersen: Vitamine C, provitamine A, vitamine B3, vitamine B5, vitamine E, calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium.
Pruimen: Vitamine C, kalium, ijzer, magnesium, natrium en koper.
Frambozen: Vitamine C, provitamine A, vitamine B1 en B2, koper, kalium en magnesium.
Wist je dat…
-Aardbeien per 100 gram meer vitamine C bevatten dan sinaasappelen.
-In frambozen een groot aantal antioxidanten zitten.
-Frambozen geneeskrachtige stoffen bevatten.
-Frambozen, bramen en bessen een uitstekende bron van vezels zijn. Vezels zorgen ervoor dat je langer verzadigd bent.
-Kersen veel kalium bevatten. Kalium is goed voor je bloeddruk.
-Aardbeien goed zijn voor een elastische huid, door de enorme hoeveelheid vitamine C.
Tip: Varieer met fruit, omdat elke fruitsoort verschillende gezonde stoffen bevat.
En wat about het winterfruit?????
Het is wel “zacht”buiten, maar pas net jan., dus nog wel echt winter.
Goede wensen ook nog voor dit net begonnen 2013!