Visstapeltjes met courgette

0
990
blog dummy

Verwarm de oven tot 240-250 graden celcius (stand 7). Halveer de visfilets in de lengte. Snijd de courgettes met een groenteschiller in lange, dunne repen. Leg vier stukken vis op aparte stuken licht ingevette aluminiumfolie; leg er de courgetterepen op en daarna de resterende visfilets…

Bereidingstijd: circa. 20 minuten

Aantal: 4 personen

Benodigdheden:

• 4 stevige witte visfilets van 200 g elk (leng, brasem, snapper, kabeljauw)

• 2 middelgrote groene courgettes

• 2 middelgrote gele courgettes

• 4 middelgrote tomaten, dungesneden

• 80 ml droge witte wijn

• grofgemalen zwarte peper

• 2 el balsamicoazijn

• 2 el jonge baslicumblaadjes

Verwarm de oven tot 240-250 graden celcius (stand 7)

Halveer de visfilets in de lengte. Snijd de courgettes met een groenteschiller in lange, dunne repen.

Leg vier stukken vis op aparte stuken licht ingevette aluminiumfolie; leg er de courgetterepen op en daarna de resterende visfilets. Snijd acht plakken tomaat doormidden; leg vier halve plakken op elk stapeltje. Besprenkel ze met wijn en strooi er wat peper overheen.

Vouw de vispakketjes dicht en leg ze in een enkele laag in een ovenschotel. Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat de vis gaar is. Verdeel de resterende tomatenplakjes over de borden; leg er de uitgepakte visstapeltjes op. Besprenkel ze met azijn en strooi er wat basilicum overheen.