Tropische kokosflensjes met jus d’orange/grapefruit sap. 2 personen: 375 kcal per persoon (per 2 flensjes met normale hoeveelheid poedersuiker en een glas sap). IngrediĆ«nten: 100 gram bloem, zout, 1 ei, 2 deciliter melk, 1 deciliter kokosmelk(light), boter om te bakken, 80 gram ananas, poedersuiker…
Tropische kokosflensjes met jus d’orange/grapefruit sap.
2 personen
375 kcal per persoon (per 2 flensjes met normale hoeveelheid poedersuiker en een glas sap)
Ingrediënten
– 100 gram bloem
– zout
– 1 ei
– 2 deciliter melk
– 1 deciliter kokosmelk(light)
– boter om te bakken
– 80 gram ananas
– poedersuiker
– 2 sinaasappels
– 2 grapefruits
Bereidingswijze
– Pers de sinaasappels en de grapefruits uit. Meng dit door elkaar en schenk het in twee glazen.
– Doe de bloem met zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
– Breek het ei erin en voeg 1/2 deciliter melk toe.
– Maak hiervan een glad beslag.
– Voeg al roerende de rest van de melk en de kokosmelk toe. Laat het beslag even staan.
– Snijd de ananas in kleine stukjes.
– Laat een klontje boter in de koekenpan lichtbruin worden.
– Schep met een juslepel weinig beslag in de pan en laat het beslag rondlopen. Strooi hier snel wat stukjes ananas overheen.
– Bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.
– Serveer de flensjes op een bord met poedersuiker.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.
Wil je nog meer lekkere en slanke recepten? Klik dan hier