Een al wat langer bestaand dieet is het GI Dieet. GI staat voor Glycemische Index. Deze GI waarde geeft de snelheid aan waarmee je lichaam voedsel verteert en omzet in glucose. Voeding met een lage GI waarde worden dus langzaam verteerd, waardoor je langer een vol gevoel houdt, waardoor je minder snel geneigd bent meer te gaan eten. Op deze manier val je af.
Een al wat langer bestaand dieet is het GI Dieet. GI staat voor Glycemische Index. Deze GI waarde geeft de snelheid aan waarmee je lichaam voedsel verteert en omzet in glucose. Voeding met een lage GI waarde worden dus langzaam verteerd, waardoor je langer een vol gevoel houdt, waardoor je minder snel geneigd bent meer te gaan eten. Op deze manier val je af.
De insteek van het dieet is dus om voedsel met hoge GI te vermijden (zoals wit brood en geconcentreerde suikers) en lage GI producten te nuttigen als granen, fruit, groenten, noten en peulvruchten.
Op de site van GI dieet vind je een lijst van producten ingedeeld in kleuren: rood zijn voedingsmiddelen met een hoge GI, geel zijn voedingsmiddelen die je af en toe kan nemen en groen zijn producten niet ‘onbeperkt’ gegeten mogen worden.